slmt dtg

Pengikut

ads by mangga

HBeat

Rabu, 18 Januari 2012

Akmal Rizal meledak


KELIBAT bekas penyerang kebangsaan, Akmal Rizal Ahmad Rakhli menenggelamkan ayam tambatan Negeri Sembilan, Jean Emmanuel Effa Owona apabila membantu Perak mencatatkan kemenangan 2-1 di laman sendiri, malam tadi.

Ia sekali gus membuktikan ketajaman pemain tempatan turut tidak boleh diperkecilkan walaupun dengan kehadiran pemain import dalam kancah Liga Super musim ini.

Effa Owona bagaimanapun terlebih dulu membuktikan ketajamannya apabila melakukan rembatan kencang menerusi sepakan percuma seawal minit kelima permainan untuk menewaskan Mohd Nasril Nourdin di gawang Perak.

Malah skuad kendalian Mohd Azraai Khor Abdullah yang menguasai babak pertama dihidangkan beberapa peluang untuk menggandakan jaringan terutamanya menerusi Ahmad Shakir Ali, namun gagal.

Perak sebaliknya bangkit mendapatkan gol penyamaan pada minit ke-39 menerusi sepakan gunting Akmal Rizal yang hadir sebagai pemain gantian.

Kehadiran pemain yang mendapat pendedahan di luar negara itu yang masuk menggantikan Mohd Failee Ghazali pada minit ke-35 kerana kecederaan terus memberi kesan apabila sekali lagi menjaringkan gol menerusi rembatan dalam kotak penalti pada minit ke-50.

Jaringan terbabit menyebabkan juara Piala Sultan Ahmad Shah itu tersentak dan cuba melancarkan serangan ke kubu lawan untuk sekurang-kurangnya membawa pulang satu mata serta mengekalkan rekod tanpa kalah namun menemui kegagalan. - myMetro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Mangga