slmt dtg

Pengikut

ads by mangga

HBeat

Khamis, 12 Januari 2012

A Razak Pilih Apek, Nabil & Johan Kerana kekuatan berbeza


Johan kini menjadi rebutan penerbit filem. Foto CHAN TAK KONG
KUALA LUMPUR: Pengarah filem Bujang Terlajak... Belum Terlanjur, Profesor Madya A Razak Mohaideen berkata pemilihan tiga pelawak popular iaitu Saiful Apek, Nabil dan Johan sebagai pelakon utama bukan sahaja kerana populariti mereka, malah ketiga-tiganya mempunyai kekuatan tersendiri yang menepati tuntutan watak dalam filem komedi itu.
Razak berkata pengalaman bekerjasama dengan ketiga-tiga pelawak itu dalam dua buah filem arahannya sebelum ini iaitu Sifu & Tongga (gandingan Apek dan Nabil) dan Raya Tak Jadi (Apek dan Johan) membuahkan keyakinan bahawa ketiga-tiga pelawak itu mampu untuk mencorakkan perwatakan komedi dengan berkesan dalam filem terbarunya itu.
"Saya pilih mereka bukan sahaja kerana mereka popular tetapi masing-masing mempunyai kekuatan dalam menjayakan watak komedi dalam filem ini.
Fazura
"Mereka mempunyai kekuatan yang berlainan. Ada yang kuat daripada segi gestur tubuh, mimik muka dan dialog. Perbezaan ini terbukti berkesan mengikut kehendak watak," katanya yang ditemui selepas majlis pra tonton filem berkenaan di sini, malam Selasa.
Tambahnya, pemilihan ketiga-tiga pelawak itu juga hanya memerlukan pemantauan dan bimbingan yang minimum memandangkan sudah wujud keserasian di antara mereka.
"Ini merupakan kali pertama saya gandingkan ketiga-tiganya dalam sebuah filem. Ternyata mereka melaksanakan tugas masing-masing dengan baik.
"Saya hanya mengawal perwatakan mereka secara minimum dan mereka sudah tahu untuk memberikan lakonan yang saya mahukan. Hal ini turut dipengaruhi oleh faktor keserasian antara kami," katanya.
Nabil
Selain trio pelawak itu, filem yang berkisar tentang tiga orang bujang yang terdesak untuk mencari calon isteri sehingga sanggup berpura-pura menjadi buta, pekak dan bisu itu turut dibintangi oleh Nur Fazura, Mustapha Kamal, Ebby Yus dan Susan Menon.
Filem komedi ke-33 arahan A Razak itu akan mula ditayangkan di 75 pawagam termasuk Brunei dan Singapura pada 19 Januari ini. - mStarOnline

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Mangga